Lefolyókarbantartás, lefolyószerelvény és zuhanyfolyóka újdonságok magyar kézből

Lefolyóbolt blog

Lefolyóbolt blog

Lefolyótisztítás házilag, természetes anyagokkal

2015. augusztus 24. - Lefolyóbolt blog

A lakásban lévő lefolyók tisztítása nemcsak akkor szükséges, amikor a lefolyóban dugulás jelentkezik, hanem az időszakos karbantartásuk is szükségszerű, az állagmegóvás, és a kellemetlen szagok elkerülése érdekében. A szokványos gyakorlatban elterjedt vegyszerek sok esetben az egészségre, és a légutakra erősen károsak, valamint a lefolyók élettartamát is rövidíthetik durva, maró hatásukkal. Az alábbiakban egy egyszerű házi receptet szeretnék megismertetni, ami némileg humánusabb módon teszi lehetővé a lefolyók házilagos tisztítását.

Amire szükség lesz:

2 csésze szódabikarbóna
4 csésze forró víz
1 csésze ecet

lefolyotisztitas.jpg

Amennyiben két tálcás mosogatóban használjuk ezt módszert, abban az esetben természetesen mindkét lefolyóban alkalmazni kell külön-külön a módszert.

Első lépésként öntsünk bele egy csésze szódabikarbónát a szabad lefolyóba (kád, mosdó, vagy mosogató). Erre öntsünk rá két csésze forrásban lévő vizet, ami reakcióba lépve a szódabikarbónával, néhány percen belül oldja a lefolyóban lévő iszapos szennyeződéseket. Ezután következik egy újabb csésze szódabikarbóna, amit szintén a lefolyóba öntünk.Adjuk hozzá a csésze ecetet, majd rögtön zárjuk le a lefolyót a záródugóval (nem kell lesúlyozni, csak a kezdeti nyomás befelé kell, hogy nyomja a szennyeződést). Kéttálcás mosogató esetén mindkettőt, mert előfordulhat, hogy a buborékok felhabzanak a másik leeresztőn. Amint a habzás megáll, egy kis idő múlva öntsük rá a maradék forró vizet. Ha szükséges, ismételjük meg a folyamatot.

A jövőbeni eltömődéseket megelőzve öntsünk havonta egy csésze szódabikarbónát a mosogatóba, majd forró vizet. Segít tisztán tartani a lefolyót, valamint megelőzni a későbbi nagyobb karbantartás szükségességét.

 www.lefolyobolt.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lefolyobolt.blog.hu/api/trackback/id/tr657731416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása